Ads

Nyelvtanulás ingyen - mindenkinek megéri!


Az internet rengeteg lehetőséget kínál a nyelvtanulásra, csak jól kell használni őket.
A múltban a nyelvtanulás egyet jelentett azzal, hogy az ember a könyveket bújja, vagy nyelviskolába, nyelvtanárhoz megy. Mára azonban a helyzet sokat változott, a kapuk kinyíltak, csak be kell lépni rajzuk. Vannak a neten olyan nyelvtanulási lehetőségek is, amelyek teljesen ingyenesek, ezeket bűn nem kihasználni, ha nyelvet tanulsz! Egyre kell csupán figyelni, a minőségre!



E-mail leckék: Több helyen is fel lehet iratkozni nyelvleckékre főleg külföldi oldalalakon, de néhány magyar oldalon is. A mi sulink is kínál ilyet – méghozzá azért, mert rengeteget leteszteltünk, és a legtöbb tartalmilag, és formailag is hagy kívánni valót maga után. Ezen próbálunk meg változtatni a mi leckéinkkel, és egyéb ingyenes anyagainkkal.

Podcastok: nálunk még alig ismerik ezt a formát, de nyugaton már hagyománya van. Ingyenes, napi/heti mp3 anyagokat kaphatsz ingyen. Sajnos ezekre a lehetőségekre is igaz, hogy figyelni kell a választásnál, mert nem mindegyik minőségi. (A jövőben szeretnénk mi is, az országban talán elsőként nyújtani ilyen lehetőséget.)

Léteznek olyan külföldi oldalak is, ahol anyanyelvi beszélőkkel keveredhetsz kapcsolatba – ezeket ajánljuk, mert valóban sokat dobhat a nyelvtudásodon.

Plusz rengeteg nyelvtanulós oldal van még a világban, a lenti listáról szemezgethetsz.

1. Amit még mindenképpen ajánlunk, hogy használj magyar oldalt is (például a miénket), hiszen itt vannak tisztában a magyarországi követelményekkel – nyelvvizsga, diploma, stb. – igényekkel, jellegzetességekkel, tanulási nehézségekkel.

2. Figyelj arra, hogy egyszerre csak egy-két cikket, szöveget vegyél át az oldalon, de azt alaposan! Inkább nézz vissza többször, de ne ess abba a hibába, hogy amikor rátalálsz egy jó kis oldalra, akkor átnézegeted, órákig olvasgatod, aztán pedig elfelejted! Az ilyen oldalak, főleg, ha blogról van szó, folyamatosan frissülnek, ezért ha hetente párszor ránézel, úgyis találni fogsz új tartalmat. Persze keresgélhetsz a régiek között is, de ne ess túlzásba!

3. Sok ilyen oldal hibája, hogy nehezen átlátható. Olyat keress, ahol eligazodsz, mert ha örökösen keresgélni kell akkor csak ideges leszel, és mire megtalálsz valamit, már nem lesz kedved hozzá – saját tapasztalat.

Az ilyen oldalak – szintén saját tapasztalat – alakításánál az egyik legnehezebb feladat, hogy átlátható legyen. Mi ezért rendelünk minden anyagot kategóriákhoz, és az alapján könnyebben tudtok keresni. A mi oldalunk még új (egy hónapos sincs még), és folyamatosan töltjük fel az anyagokat, ahogy időnk engedi. Nagyon figyelünk a minőségre, arra, hogy használható legyen, hogy könnyen el lehessen igazodni, és a leckék is szép formában és jó tartalommal menjenek ki.

Nézzük, milyen jó oldalakat tudunk még ajánlani. Válassz ki néhányat, ami tetszik, és használd következetesen!

Share on Google Plus

About

0 megjegyzés: