Gyakran kerülhetünk nyelvórák vagy akár nyelvvizsga alkalmával is olyan helyzetbe, hogy el kell mondanunk egy kedvenc ételünk, vagy egy tipikus magyar specialitás elkészítésének módját.
Nos, ahelyett, hogy megrémülnénk a feladat nehézsége miatt, jegyezzünk meg néhány kifejezést, amelyekkel profi és frappáns módon megoldhatjuk ezt a feladatot!
von: Szabó Orsi
Nos, ahelyett, hogy megrémülnénk a feladat nehézsége miatt, jegyezzünk meg néhány kifejezést, amelyekkel profi és frappáns módon megoldhatjuk ezt a feladatot!
e Zutaten
|
hozzávalók
|
r Teelöffel (TL)
|
teáskanál
|
r Esslöffel (EL)
|
előkanál
|
eine Prise Salz
|
csipetnyi só
|
e Vorbereitung
|
előkészítés
|
waschen
|
megmos
|
schälen
|
hámoz
|
kleinschneiden
|
felaprít
|
in Würfel schneiden
|
felkockáz
|
in Scheiben schneiden
|
felszeletel
|
e Zubereitung
|
elkészítés
|
garen
|
pirít
|
dünsten
|
dinsztel, párol
|
(zusammen)kochen
|
(össze)főz
|
gießen
|
önt
|
dazugeben
|
hozzáad
|
servieren
|
felszolgál
|
von: Szabó Orsi
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése