Ads

Válasz egy nyelvvizsga kérdésre: Divorce ~ ANGOL Hallásértés

Az angol nyelvvizsgákon gyakran előforduló kérdés a család témája, és ezzel együtt a válás is. Nézzünk egy mintaválaszt! A szöveget most angol hanganyaggal találod - de egy kicsit másképpen. A mondatokban az aláhúzott részeket neked kell összerakni, a hallottak alapján!
A szöveget itt hallgathatod meg.
Divorce is on the ainerecs around the world. It seems divorce rates are rising in prytet much every country you read about. I know in my country, divorce is now not aunulus. More than thirty per cent of marriages end in divorce. I eusopps it’s easier nowadays to get a divorce, and it’s more laiysloc acceptable. I know it was more difficult to get divorced 50 years ago. People thought that there was something wrgon with you if you were a divorced. Today, it’s cmomno to get through two, three, even more marriages. Perhaps people should htink a bit more before they get married. Divorce is pretty hard on children. When a divorce gets uylg, the kids really suffer
Feladat: a kiemelt kifejezések segítségével foglald össze szóban, hangosan a szöveget, mondd el a saját véleményedet is a kérdéssel kapcsolatban!

Vocabulary:
divorce rates are rising - a válási arányok emelkednek
end in divorce - válással végződik
to get divorced  - elválni
kids suffer - szenvednek a gyerekek

Share on Google Plus

About

0 megjegyzés: